Projecten in beeld

The Art of Impact brengt een aantal inspirerende, impactvolle projecten in beeld. Aflevering 4 staat nu online.

Kunstenaars Arne Hendriks en Mike Thompson bouwen een drijvend eiland van vet. Druppel voor druppel, tot het zo groot is dat ze er op kunnen staan. Het eiland moet een plek worden waar vet opnieuw op zoek kan gaan naar betekenis. Nooit eerder in de geschiedenis van onze planeet was er zoveel vet, op mensen, op dieren, in ons voedsel en in onze riolen. Terwijl ze bouwen en druppelen, onderzoeken ze samen met anderen wat vet wil en waar het nog toe dient in een tijd dat het zelden gebruikt wordt voor het oorspronkelijke doel, energieopslag.

FoodLabPeel is een kunstproject dat gaat over de maatschappelijke vraagstukken van voedsel, voedselproductie en de invloed op de cultuur, en richt zich specifiek op de uitdagingen en problemen in de Peelregio. Met name door de dichtheid van intensieve veehouderijen staat de verbinding tussen boer, burger en omgeving daar onder druk. Doel van het project is door co-creatie tussen kunstenaar en boer nieuwe idee├źn en concepten te ontwikkelen, die bijdragen aan de transitie van de regio.

Ons bank is een onconventioneel traject waarin schuldjongeren rust krijgen van hun schuld en samenwerken met kunstenaars om nieuwe mogelijkheden bij zichzelf te ontdekken en te werken aan hun eigenwaarde.

We Are Data's Mirror Room is een spiegelkamer die je confronteert met persoonlijke gegevens, waarvan je niet eens wist dat je ze prijsgaf. Een ontmoeting tussen de nieuwste identiteitssoftware, argeloze bezoekers en een privacyvraagstuk.