Alle
inzichten & ervaringen

die tot nu toe gedeeld zijn

 • succes

  Moeder aan de Lijn

  De impactproductie wordt uitgerold met zeven meet-ups door het land in samenwerking met lokale (mantel)zorgorganisaties en steun van minVWS. 

 • succes

  Being There

  Bericht regionale dagblad. Het initiatief krijgt belangstelling.
 • succes

  Being There

  Les 1: impact realiseren in een community als kunstenaar

  Aansluiting vinden, embedded gaan om de continuiteit en begrip van de situatie. Als kunstenaar je eigen veronderstelling ter discussie willen...

  Lees verder

  Aansluiting vinden, embedded gaan om de continuiteit en begrip van de situatie. Als kunstenaar je eigen veronderstelling ter discussie willen stellen. Om op die manier open in het proces te staan en betrokkenheid van de participanten een plek te geven.

  In de gemeenschap moet ook iemand te vinden zijn die samen met de kunstenaar de centrale zorgdrager van het project wil worden.

  Houd een goede dialoog, ben zorgvuldig, betrouwbaar, creëer een open communicatie, werk vanuit veiligheid en gelijkwaardigheid en neem iedereen serieus. Durf vooraf bedachte doelen los te laten. Werk enkel vanuit drijfveer en richting en stel steeds je ambities bij vanuit de kennis die je krijgt door het werken in het gebied, met de mensen. Zo was de dialoog onze drijfveer, maar voor de mensen was het eigen gedachtes op een rijtje zetten. Dat hebben we moeten erkennen. Het is belangrijk om te zien dat het project iets anders op gaat leveren dan dat je verwachtte. En eigenlijk zijn kunstenaars juist hier erg goed in.
  Ook belangrijk om je open te blijven stellen voor nieuwe partners die zich gedurende het traject aandienen. Zo is het lectoraat Krimp van de Hanzehogeschool geïnteresseerd in onze tool, en willen ze graag sociaal onderzoek gaan koppelen aan het project.

 • succes

  The Turn Club

  Bekijk de website van The Turn Club: www.turnclub.org

 • succes

  The Turn Club

  16 jan 2018 Pitch Night en Brainstorm bij Impact Hub i.s.m. Heroes en Friends en P0lly Higgins over Ecocide
 • succes

  The Turn Club

  29 sept 2017 - Lancering The Turn Club (nieuwe naam voor Impact Society)
 • succes

  The Turn Club

  Op 20 november startten we het traject Commitment Monday om de impact van onze leden te vergroten.
 • succes

  Kunst en Cultuur in Beweging

  Opening tentoonstelling FACE TIME 14 september 2017 NS Station Amsterdam Amstel
  H.J. Kamerbeek
 • succes

  Kunst en Cultuur in Beweging

 • les

  Community Building ABCD

  Het alledaagse van Community Building

  Community Building is een proces van kleine alledaagse stappen, daarmee heeft de impact ook de snelheid van de kleine stappen. Daarom is het soms...

  Lees verder

  Community Building is een proces van kleine alledaagse stappen, daarmee heeft de impact ook de snelheid van de kleine stappen. Daarom is het soms moeilijk om je vinger op de verandering door community building te leggen. 

  Verder is de kunst om door het alledaagse van community building heen te kijken. Ontmoetingen tussen mensen klinken heel normaal en alledaags, maar als deze ontmoetingen tot stand zijn gekomen door een klein duwtje van community builders, dan kunnen verassende ontmoetingen uitgroeien tot relaties en doorgroeien naar vriendschap. Dat is bijzonder!

 • succes

  Ondertussen

 • succes

  Ondertussen