Statement The Art of Impact

Voor allerlei problemen wordt er gezocht naar nieuwe perspectieven voor de toekomst. Dit kan door te leren en te veranderen, maar daarvoor zullen we onze overtuigingen en standpunten moeten loslaten. Dat blijkt lastig door een vaak heilig geloof in een vaststaande identiteit, met bijbehorende bevestigende zelfexpressie. Om te kunnen leren en te veranderen moet je durven om het even niet te weten en om meer te luisteren naar anderen. Dat is lastig, helemaal als die anderen kinderen zijn.

Emer Beamer vraagt met Designathon Works advies aan kinderen voor grote maatschappelijke vraagstukken. Tot verbazing van velen komen ze niet met “we vinden dat er meer speelgoed moet komen”, maar bedenken ze bijvoorbeeld een 3D printer voor voedsel om een einde te maken aan honger in de wereld of een zelfschrijvende pen voor kinderen met dyslexie.

Emer weet als geen ander hoe - door middel van design thinking en met gebruik van technologie - je kinderen op de juiste manier betrekt bij besluitvormingsprocessen. Met deze ondersteuning hoop ik op een groeiende praktijk bij bedrijven en maatschappelijke organisaties waarin de mening van kinderen gevraagd wordt, zeker als het gaat over onderwerpen die hen aangaan.

- Tabo Goudswaard, Intendant The Art of Impact