Statement The Art of Impact

Marjolijn van Heemstra is een geëngageerde maker die ontvankelijk is voor onderwerpen die spelen in de samenleving. Priester Remy Jacobs benaderde haar met een persoonlijk en aangrijpend verhaal en vroeg of ze een voorstelling wilde maken over misbruik binnen de kerk. Ze besloot haar kunde in te zetten om hem een stem te geven. Dat deed ze letterlijk zelfs: deze man, haar onderwerp, speelde mee in de voorstelling ‘Als ik de liefde niet heb’.

Het vervolg op de voorstelling kunnen we nu gaan beleven als een spannend narratief: een poging om de paus te mogen spreken en goedkeuring van hem te krijgen voor het uitoefenen van het priesterschap door Remy Jacobs, ondanks zijn verleden en niet celibataire levenswijze. Er komt een VPRO-radiodocumentaire die volgt hoe Marjolijn en Remy proberen om de kerk te hervormen. Op initiatief van Paul van der Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis aan de universiteit van Tilburg, wordt er een boek samengesteld over de manier waarop theater kan helpen met het bespreken, verwerken en helen van het misbruik binnen de kerk.

“Het is tijd dat de kerk meebeweegt met het leven”. Volg samen met ons de queeste van Marjolijn en Remy met de goedkeuring van de paus als de heilige graal.

- Tabo Goudswaard, Intendant The Art of Impact