Alle
inzichten & ervaringen

die tot nu toe gedeeld zijn

 • succes

  Voordekunst kiest

  1 jaar voordekunst kiest!

  "Via voordekunst kiest lichtten we het afgelopen jaar iedere maand een verschillende discipline uit, en kozen we binnen deze discipline één...

  Lees verder

  "Via voordekunst kiest lichtten we het afgelopen jaar iedere maand een verschillende discipline uit, en kozen we binnen deze discipline één project dat we extra onder de aandacht brachten bij ons netwerk van vrienden, donateurs en partners." – Roy Cremers, directeur voordekunst 

  Om het resultaat van deze crowdfundingcampagnes niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zetten we deze mooie projecten graag nog even voor je in de spotlight.

  'Oude Liefde, Jonge Harten' - Jesse de Vries
  Oude Liefde, Jonge Harten is het project van programmamaker Jesse de Vries. In samenwerking met de VPRO en 3LAB maakte hij een tweedelige serie over vroegere liefde, waarin verhalen van senioren over romantiek en het vinden van ware liefde worden verbeeld door jonge kunstenaars. De eerste aflevering vind je hier

  Jesse: "Wat ben ik enorm geraakt en verrast door alle lieve berichten naar aanleiding van de eerste aflevering. Bijna 16.000 mensen hebben de aflevering al gezien (OMG!) en dit aantal blijft nog altijd rustig stijgen. BI-ZAR."

  'Made of China'- Olya Oleinic
  Ter voorbereiding van haar tentoonstelling 'Made of China' in fotografiemuseum Foam, deed fotografe Olya Eleinic onderzoek naar de Chinese consumptiemaatschappij. Voor het onderzoek rondde Olya deze succesvolle crowdfundingcampagne af. De uitkomsten van het onderzoek vormden de basis voor de tentoonstelling die afgelopen najaar in Foam 3h, een ruimte voor jong talent en vernieuwende fotografie, werd getoond. 

  "Voor iedereen die nog niet eerder met Olya's werk in aanraking kwam: laat je door haar lieve, elvenachtige gezichtje niet van de wijs brengen - verwacht surrealistische beelden die je een gevoel geven dat ergens tussen bewondering en ongemak zit." – Channa Brunt, i-D Nederland. Lees het interview met i-D. 

  'De Ilias'- Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
  Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen maakten speciaal voor Oerol 2016 de locatievoorstelling 'De Ilias', een coming-of-age drama naar het beroemde boek van Homerus. De voorstelling vond plaats op een uitgestrekte crossbaan van Terschelling, die speciaal voor de voorstelling veranderde in een mythisch slagveld. Voor dit decor (incl. tank!) crowdfundde de theatermakers in april. 

  De voorstelling ontving goede recensies. Zo schreef NRC Next: "De meest geslaagde bewerking van een klassieke tekst komt op naam van Toneelgroep Oostpool, die De Ilias vakkundig sloopt en weer opbouwt als een eigentijdse blik op geavanceerde oorlogsvoering."  

  'Encyclopedie (m/v)'- Joyce de Vries
  Fotograaf Joyce de Vries over haar fotoboek Encyclopedie (m/v): "Ik heb het boek nog niet fysiek in mijn handen gehad, maar ik ben wel bij het drukproces geweest, dat absoluut geweldig was om te zien! Het boek staat al in de catalogus van de uitgever en je kunt het al kopen. Ik heb echt het gevoel alsof dit een hele goede start is voor mijn carrière als fotograaf en kunstenaar en ik ben alle donateurs en voordekunst ontzettend dankbaar. Reserveer het fotoboek over de verschillen tussen mannen en vrouwen hier.

  Dit was nog maar een greep uit alle voordekunst kiest-projecten van het afgelopen jaar. Benieuwd naar de rest? Klik dan hier voor de overzichtspagina.

 • succes

  Kinderen ontwerpen een betere wereld met nieuwe technologie

  Interview met expert panel lid na de Global Children's Designathon.
  Ger Baron is chief technology officer (CTO) van Gemeente Amsterdam, hij laat...
  Lees verderInterview met expert panel lid na de Global Children's Designathon.
  Ger Baron is chief technology officer (CTO) van Gemeente Amsterdam, hij laat zich uit over de bijdragen van de kinderen tijdens de designathon in het Nemo.
 • succes

  Radicaal Schrijven

  Leerlingen uit 4/5 HAVO/VWO van het Avicenna College te Rotterdam aan het werk tijdens Abdelkader Benali's workshop 'Radicaal Schrijven', 18-01-2017.
  Yasmin Seddiki
 • les

  Radicaal Schrijven

  Hoeveel scholen voor islamitisch voortgezet onderwijs telt Nederland? Eh... slechts één! Daarom werken we nu ook samen met andere scholen. 

 • succes

  Radicaal Schrijven

  Hoe ver ga jij voor je ideaal? Een school: 'Eigenlijk weten we niet echt wat er onder onze leerlingen leeft. Wij zijn ook benieuwd!' #impact 

 • succes

  Radicaal Schrijven

  Dinsdag 13-12-2016 gaf Abdelkader Benali de eerste schrijfworkshop op het Etty Hillesum Lyceum te Deventer en wel aan 90 leerlingen!

 • succes

  We Are Data - Mirror Room

  Vandaag, 19 december 2016, is de slotbijeenkomst van TAOI. De film over WE ARE DATA wordt vertoond! Programma Impact in Progress

 • succes

  We Are Data - Mirror Room

  Jongeren worden bereikt door het ZAPP-interview met WE ARE DATA. Zij worden door de installatie aan het denken gezet over privacy en de...Lees verderJongeren worden bereikt door het ZAPP-interview met WE ARE DATA. Zij worden door de installatie aan het denken gezet over privacy en de technologie die hen omringt. Bekijk de gehele aflevering via: http://www.zapp.nl/1757-denktank/gemist/VPWON_1261210
 • succes

  We Are Data - Mirror Room

  Op 17 november 2016 vond het jaarlijkse ECP congres plaats in Den Haag met het thema "De volwassen informatiesamenleving: Het nieuwe normaal". De...Lees verderOp 17 november 2016 vond het jaarlijkse ECP congres plaats in Den Haag met het thema "De volwassen informatiesamenleving: Het nieuwe normaal". De Mirror Room was aanwezig om de bezoekers een live ervaring te geven wat nieuwe technologie met ons doet!
 • succes

  We Are Data - Mirror Room

  Dank aan The Art of Impact en Vandejong voor het maken van dit geweldige filmpje over ons project! We zijn trots en blij om verkozen te zijn tot...Lees verderDank aan The Art of Impact en Vandejong voor het maken van dit geweldige filmpje over ons project! We zijn trots en blij om verkozen te zijn tot inspirerend en impactvol project binnen het TAOI programma.
 • succes

  We Are Data - Mirror Room

  De WE ARE DATA Mirror Room was onderdeel van de tentoonstelling DDW 2016: Beyond georganiseerd door Hyperpace Collective in de Effenaar tijdens de...Lees verderDe WE ARE DATA Mirror Room was onderdeel van de tentoonstelling DDW 2016: Beyond georganiseerd door Hyperpace Collective in de Effenaar tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. In deze ruime week bezochten ruim 600 mensen de Mirror Room!
 • succes

  We Are Data - Mirror Room

  1 en 2 oktober is de Mirror Room onderdeel van festival Innovate Arnhem. Zie: https://innovatearnhem.nl/innovatie/we-are-data-mirror-room